Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

студентський

Четвер, 19 грудня 2019, 14:18

У Кабміні пояснили, як створити електронний студентський

студентський

Створити е-студенський зможе кожен, хто має звичайний документ, безкоштовно у додатку "Дія".

Про це повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів України. 

З 1 січня кожен студент, який вже отримав звичайний студентський квиток, може створити його електронну версію у мобільногому додатку "Дія". 

Процедура безкоштовна і необов'язкова, адже звичні квитки і надалі діятимуть для підтвердження статусу та права на пільги. 

Щоб створити е-квиток, необхідно завантажити на смартфон додаток онлайн-сервісу державних послуг "Дія" та пройти ідентифікацію в ньому. Студентський формуватметься автоматично, якщо в Реєстрі студентських (учнівських) квитків Єдиної державної електронної бази з питань освіти вже є дані про звичний документ. 

Створення е-квитка вимагатиме згоди на обробку персональних даних та їх передачу з ЄДЕБО до сервісу "Дія".

Перевірку достовірності е-студентського здійснюватимуть за допомогою унікального QR-коду, сайту ЄДЕБО та Реєстру студентських (учнівських) квитків.

Термін дії е-студенського буде таким самим, як і у звичному документі.

Нагадаємо, рішення про запровадження електронних студентських та учнівських прийняли вчора, 18 грудня, на засіданні Уряду. Тоді ж депутати Верховної ради на пленарному засіданні ухвалили закон про зміни у вищій освіті. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.