Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

бурштин

dt.ua

П'ятниця, 20 грудня 2019, 11:23

16 нардепів з Львівщини не підтримали закон про врегулювання питання видобутку бурштину

бурштин

Верховна Рада прийняла закон щодо врегулювання питання видобутку бурштину.

Вчора, 19 грудня, Верховна Рада України прийняла законопроект №2240 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо урегулювання питання видобутку бурштину". "За" проголосували 279 народних депутатів.

Зокрема, законопроект передбачає введення єдиних дозвілів на геологічне вивчення бурштинових надр з подальшим видобуванням бурштину на 5 років на ділянки до 10 гектарів.

Початкова ціна продажу на аукціоні спеціального дозволу на видобуток бурштину складе двісті неоподаткованих мінімумів за один гектар землі (34 000 грн), також передбачен штрафи і запровадження кримінальної відповідальності за незаконний видобуток, збут, придбання, зберігання, передачу, пересилання, перевезення, переробку корисних копалин та за ухилення від рекультивації земель.

За видобуток корисних копалин із використанням несертифікованого обладнання передбачений штраф для громадян від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а для посадових осіб – від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів. За повторне порушення штраф для громадян і посадових осіб – від 300 до 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

З львівських нардепів законопроект підтримали: Орест Саламаха (Слуга народу),  Мар’ян Заблоцький (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу), Андрій Герус (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Євген Петруняк (Слуга народу), Тарас Батенко (За майбутнє), Павло Бакунець (Довіра), Роман Лозинський (Голос), Галина Васильченко (Голос), Ярослав Юрчишин (Голос), Наталія Піпа (Голос), Ярослав Рущишин (Голос), Святослав Вакарчук (Голос). 

Були присутні у залі, але не голосували: Остап Шипайло (Слуга народу), Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Ярослав Дубневич (За майбутнє), Андрій Кіт (Довіра).

Відсутні на пленарному засіданні: Ірина Верещук (Слуга народу).

Утрималися: Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Софія Федина (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Олена Кондратюк (позафракційна). 

Нагадаємо, у вересні президент Володимир Зеленський доручив розробити проект закону про видобуток бурштину і прийняти його до кінця 2019 року.

Додамо, колишній народний депутат та основний фінансист ВО "Свобода" Ігор Кривецький отримав контроль над Державною службою геології та надр, після призначення прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком головою цього відомства Романа Опимаха.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.