Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

П'ятниця, 20 грудня 2019, 12:57

У Львові створять Бюро спадщини

Львів

Нове бюро займатиметься збереженням та ревіталізацією не лише матеріальних пам’яток, а й нематеріальної та природної спадщини.

Про це повідомляє кореспондет Варіантів. 

Сьогодні, 20 грудня, виконком Львівської міськради погодив реформувати міську Археологічно-архітектурну службу, яка займається реставрацією історичних будівель та їхніх елементів, у Бюро спадщини.

Відтепер бюро займатиметься не лише збереженням та відовленням матеріальних пам'яток, а й нематеріальною та природною спадщиною.  

"Треба слідувати тенденціям. Бюро спадщини має займатися івентами, комунікувати з мешканцями і туристами про важливість того, що ми називаємо архітектурою, важливість культурної та урбаністичної спадщини. І головне — люди мають бути об’єднані ідеєю збереження Львова – не просто жити в жеківських будинках, а любити кожен камінець", – зазначив заступник міського голови Андрій Москаленко. 

Нагадаємо, нещодавно Львівська міськрада замовила за 4,7 млн грн реставрацію колишніх келій храму св. Климента Шептицького у фірми зі Львова.

Також, у листопаді у львівському історичному музеї відреставрували фасад та укріпили фундамент. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.