Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пам’ятник Русалки Дністрової

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 20 грудня 2019, 13:29

Пам'ятник Русалки Дністрової у Наварії перевезуть до Львова

пам’ятник Русалки Дністрової

Міськрада Львова візьме на баланс пам'ятник Русалки Дністрової у Наварії та планує виставити його на території міста.

Сьогодні, 20 грудня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про надання ЛКП "Археологічно-архітектурна служба м. Львова" функцій замовника на виконання відновлювальних робіт та реконструкції скульптури "Русалка Дністрова", яка розташована між м. Пустомити та с. Солонка Пустомитівського району (при в’їзді до с. Наварія). Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Археологічно-архітектурна служба Львова проведе реставрацію скульптури "Русалка Дністрова" скульптора Якова Чайки, у якої вандали відпиляли мідну частину, також міськрада підготує документи для взяття цієї пам’ятки на баланс міста.

Для відновлення цього пам'ятника міськрада планує поповнити статутний капітал Археологічно-архітектурної служби Львова.

"Це робота Якова Чайки, який був автором багатьох скульптур на території Львівщини. Це український модернізм 60-х років, таких скульптур вже ніхто не створює, тому потрібно їх зберігати. Ми виїжджали туди з реставраторами. Вони готові взятися за відновлення. Після цього ми будемо думати про те, де її можна експонувати", – зазначила начальниця міського управління охорони історичного середовища міськради Лілія Онищенко.

Зазначимо, Львівська міськрада вирішила прийняти на утримання пошкоджений пам'ятник Русалки Дністрової ще 13 грудня цього року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.