Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пам’ятник Русалки Дністрової

Фб Москаленка

П'ятниця, 13 грудня 2019, 11:50

Міськрада Львова візьме на баланс пам'ятник Русалки Дністрової у Наварії

пам’ятник Русалки Дністрової

Львівська міськрада вирішила прийняти на утримання пошкоджений пам'ятник Русалки Дністрової, що при в'їзді у село Наварія.

Про це повідомив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Львівська міськрада вирішила перевезти до Львова та прийняти на баланс міста пам’ятник Русалки Дністрової, що знаходиться поблизу Львова, при в'їзді у село Наварія Пустомитівського району, у якого вандали відпиляли мідну частину.

 

"Ми вважаємо це неприпустимим. Обурливим також є і той факт, що протягом тривалого часу пам’ятник знаходиться в пошкодженому стані, і за цей час не було проведено жодних відновлювальних робіт. Відтак, звертаємося з пропозицією передати на баланс Львівської міської ради пам’ятник для подальшого експонування в одній з рекреаційних частин міста Львова. Львівська міська рада готова взяти на себе видатки щодо транспортування, відновлення та експонування пам’ятника", – йдеться у листі-зверненні Львівської міськради до міського голови Пустомит Олега Серняка.   

З 

Нагадаємо, у липні цього року міськрада Львова вирішила прийняти на баланс пам'ятник героям ЗУНР та УГА, який встановила Львівська обласна рада. Тоді ж керівництво області звернулося до міськради з цим проханням, аргументуючи своє рішення тим, що хоч вони й виступили замовником будівництва цього пам'ятника, проте не мають змоги надалі його утримувати, бо це вимагає захисту та збереження.

Додамо, у 2017 році демонтували знищений вандалами мідний пам'ятник бійцям Першої кінної армії Семена Будьонного, що знаходився над трасою Київ-Львів біля села Хватів Буського району. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.