Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львіввугілля

Понеділок, 23 грудня 2019, 11:00

Шість шахт Львіввугілля підтопило через вимкнення світла

Львіввугілля

Цієї ночі на усіх 6 шахтах Львіввугілля вимкнули електропостачання, що призвело до часткового їх затоплення.

Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець на своїй сторінці у Фейсбуці.

З 22 на 23 грудня через вимкнення електроенергії на всіх 6 шахтах ДП "Львіввугілля" перестали працювати водовідливи й трапилося часткове затоплення.

"Відключення шахт ДП "Львіввугілля" від електроенергії відбулося через заздалегідь невиконувані вимоги з боку "постачальника останньої надії2 районної електромережі – сплатити наперед 22 млн грн за електроенергію періоду грудня 2019 – січня 2020 року.

Зрозуміло, шахтарі не в змозі виконати подібні вимоги через відсутність коштів, накопичені перед ними борги не тільки з зарплати, а й за відвантажене вугілля. Тільки ПАО Центренерго заборгувало гірникам "Львіввугілля" 92 млн грн, не сплативши ані копійки за вугілля, відвантажене в жовтні, листопаді, грудні", – наголосив Михайло Волинець.

Станом на 10:00 год електропостачання відновили, як повідомили у Міністерстві енергетики нта захисту довкілля, шахти працюють у звичному режимі.

Нагадаємо, нещодавно правоохоронці влаштували обшуки у керівників шахт "Львіввугілля" та встановили, що вони організовували підпільні цехи, влаштовували членів родини на керівні посади та використовували працю шахтарів на будівництві власних віл.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.