Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Різдвяний ярмарок у Львові

Вівторок, 24 грудня 2019, 12:32

Більшість українців виступають проти перенесення святкування Різдва

Різдвяний ярмарок у Львові

Майже 65% українців не підтримують дею перенесення святкування Різдва з 7 січня на 25 грудня.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" 5-8 грудня цього року.

Згідно результатів опитування, 25% українців підтримують ідею перенесення святкування Різдва з 7 січня на 25 грудня, натомість 64% респондентів виступили проти такої ідеї. Ще 7% зазначили, що їм байдуже це питання, і 4% – не змогли відповісти.

Проте в динаміці зросла кількість тих, хто висловлюється на підтримку перенесення дати святкування Різдва, адже у 2016 році лише 15% підтримували цю ідею, а 69% були проти.

Найбільше прихильників ідеї перенесення Різдва на Заході: 43% підтримують і майже стільки ж не підтримують. У інших регіонах опитані скоріше проти перенесення: у Центрі 23% – за і 66% – проти, на Півдні – 15% і 74% відповідно, на Сході – 14% і 74%. Дещо більше підтримують цю ініціативу більш забезпечені та опитані середнього й старшого віку.

Опитування було проведено серед населення України від 18 років і старше. Методом особистого інтерв’ю соціологи опитали 2000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%.

Нагадаємо, Різдво в Україні відзначається двічі за Юліанським та Григоріанським календарем – 25 грудня та 7 січня. Різдво 25 грудня стало офіційним вихідним у 2017 році.

У грудні під час сесії Львівської міськради депутати попросили затвердити єдину дату святкування Різдва в Україні та світі 25 грудня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.