Місцеві бюджети можуть отримати додаткові державні кошти на виплату зарплат

Четвер, 22 листопада 2012, 18:48

Держказначейство розглядає питання про надання додаткових дотацій чи субвенцій місцевим бюджетам, аби забезпечити виплату зарплат працівникам бюджетної сфери.

Про це сьогодні, 22 листопада, під час засідання комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської облради повідомив начальник Головного управління Державної казначейської служби України у Львівській області Петро Могиляк.

«Ви знаєте, що є брак коштів в місцевих бюджетах на виплату заробітної плати на листопад-грудень поточного року. Ця цифра велика також і в масштабах держави», – розповів Могиляк. 

Він зазначив, що джерелом цих видатків на виплату зарплат стануть кошти єдиного казначейського рахунку.

За словами Могиляка, за таких обставин залишатиметься проблема з оплатою незахищених видатків бюджетів

«Якщо знову доведеться відволікати значні ресурси для проведення виплат за захищеними напрямками бюджету, можуть виникати проблеми, що мають місце на сьогоднішній день», – зазначив Могиляк.

Зазначимо, що депутати Львівської облради завтра звертатимуться до Кабміну з проханням виділити кошти через незадовільне фінансування бюджетів із держказначейства. 

Нагадаємо, Львівщина має заборгованість у розмірі 182 мільйони гривень перед держказначейством України. 

В той же час міський голова Львова Андрій Садовий звинувачує саме держказначейство в тому, що працівники деяких комунальних установ міста не отримують зарплатні. 

Мітки: державні кошти, зарплати, місцеві бюджети