Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Сулим

lvivskaray-rada.gov.ua

Середа, 19 жовтня 2022, 11:00

Голова Львівської райради отримує зарплату в межах 4-6 тисяч гривень у місяць

Андрій Сулим

Ситуація пояснюється хронічним недофінансуванням діяльності районної ради.

Голова Львівської райради Андрій Сулим протягом воєнного стану отримує зарплату в межах 4-5 тис. грн в місяць.  

"Моя офіційна зарплата 4-6 тис. грн, ні премій, ні надбавок нема" – розповів Варіантам Андрій Сулим та пояснив таку ситуацію хронічним недофінансуванням діяльності Львівської районної ради.

За його словами, у держбюджеті 2022 року на діяльність Львівської райради заклали субвенцію в 1 млн 290 тис. грн. На той час штат працівників райради складався з 15 працівників. Передбачалось також, що на зарплати працівників райради буде призначена частина коштів з 6 млн грн перехідних залишків, які були в наявності в бюджеті самої райради.

Однак після введення воєнного стану райрада не змогла використати ці залишки відповідно до розпоряджень уряду. Протягом воєнного стану з райради звільнились вже 5 працівників, яким, згідно з законом, потрібно було виплатити повністю відпускні та інші нарахування.

"Коли люди звільняються, їм потрібно виплатити відпускні, в декого вони накопичились значні, 10-30 тис. грн. А фонд оплати праці в райраді на місяць лише 70 тис. грн. Тобто більшість працівників, які залишились, зокрема і я, більшість часу перебувають у відпустці власним коштом", – наголосив Андрій Сулим.

Посадовець сподівається, що вже найближчим часом, після завершення виплат звільненим працівникам, райрада зможе виплачувати тим з них, хто залишився, повний оклад, а також надіється на підтримку з боку громад.

"Тергромади готові протягнути нам руку допомоги, адже ми налагодили багато міжнародних контактів і допомагаємо їм з гуманітарною роботою та й інших міжнародних проєктів", – зазначив Сулим.

Як підкреслив голова Львівської райради, за попередньою інформацією у проєкті державного бюджету на 2023 рік на діяльність ради закладено 1 млн 290 грн, тобто таку ж суму, яка була цього року.

"Це катастрофічно мало, цього вистачить лише на оплату праці. На здійснення діяльності, як от міжнародне співробітництво, коштів нема зовсім. А ми активно співпрацюємо з повітами в Польщі, муніципалітетами Франції, Німеччини тощо" – заявив посадовець.

Сулим додав, що у семи райрадах Львівщини різна ситуація з фінансуванням, деяким цього року вдалось забезпечити своїх працівників як окладами, так і преміями.

Нагадаємо, на виборах у 2020 році до Львівської районної ради пройшли п'ять партій, які розділили між собою 64 депутатських мандати. Головою райради обрали депутата від Європейської Солідарності Андрія Сулима.

У грудні 2020 року депутати Львівської райради затвердили бюджет району на 2021 рік у сумі 1 719,5 тис. грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.