Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Москаленко

Фб Тараса Возняка

П'ятниця, 10 січня 2020, 14:12

Москаленко повісив голову через телепортацію історичного музею до Червонограда

Андрій Москаленко

У Львівській міськраді заявили, що Львівська облрада не обговорювала питання перереєстрації Львівського історичного музею у Червоноград.

Про це повідомив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, рішення обласної ради перереєстровувати Львівський історичний музей зі Львова у Червоноград публічно не обговорювали.

"Те, що це абсурд, це і так зрозуміло. Поважав і поважаю колектив музею. І розумію, що це не їхнє рішення. Тому це питання до тих, хто справді його прийняв (або сказав таке рішення прийняти юридично). Львівська обласна рада?" – написав Андрій Москаленко.

Він зазначив, що музей знаходиться у 7 комунальних приміщеннях на вул площа Ринок, 2, 5, 7, вул. Лисенка, Героїв Майдану, Вітовського, Білогорща і платить за них 1 грн за м² в рік. 

"Давайте спершу всі ще раз зрозуміємо – це музей в самому серці Львова – на Площі Ринок, а не будь-де, і він, будучи в самому центрі Львова, вирішив продовжити свою діяльність в цих же приміщеннях, але перереєструватися в Червоноград, тобто працюючи у Львові – перестати платити податки тут, а почати платити податки в Червонограді" – додав Андрій Москаленко.

Львівська міська рада має 5 програм, де можуть брати і беруть участь обласні заклади, які зможуть вигравати кошти на розвиток. 

Ось ці 5 програм:

– Календарний план заходів щорічно (сума до 10 млн грн)

– Програма підтримки музейних працівників (150 тис. грн)

– Програма підтримки культурних менеджерів (250 тис. грн)

– Програма підтримки досліджень в галузі культури (350 тис. грн)

– Програма підтримки соціально-культурних проектів (600 тис. грн).

"Рішення перереєстровувати музей зі Львова ніхто публічно не обговорював і ні з ким не радився. А я от пропоную порадитись. Що ж тепер робити з орендою після такого рішення про перереєстрацію? Ціна ж 1 грн досі ще є. В одному з цих приміщень було замінено дерев'яні вікна на пластикові. То тепер музей, я так розумію, матиме 170 тис. грн заплатити штраф за порушення? Також важливо: є питання справді до функціоналу цих приміщень" – заявив Андрій Москаленко.

Нагадаємо, у литсопаді 2019 року у Львові після ремонту відкрили Чорну кам'яницю на площі Ринок. В історичному музеї відреставрували фасад та укріпили фундамент, а у внутрішньому дворику облаштували лапідарій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.