Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Понеділок, 13 січня 2020, 11:30

Львів планує включити до складу своєї ОТГ 20 сусідніх населених пунктів

Львів

Львівська міськрада звернулася до уряду та ВРУ з проханням включити до складу Львівської ОТГ 20 населених пунктів.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач скерував листи до голови комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Верховної Ради Андрія Клочка, міністра розвитку територій та громад України Альони Бабак, а також в.о. голови Львівської ОДА Василя Лозинського із пропозицією об’єднати Львів із 20 сусідніми містами та селами.

"Львів має чітку і зрозумілу візію щодо свого майбутнього територіального устрою, яка в першу чергу ґрунтується на чинній містобудівній документації, зокрема Генеральному плані Львова, прийнятому у 2010 році. Мова йде про приміську зону, так звану містобудівну систему "Великий Львів", яка є частиною Генерального плану Львова та містить прогноз територіального розвитку міста, охоплюючи територію більше 20 приміських населених пунктів", – наголосив Любомир Зубач.

Зокрема, Львів хочуть об'єднати із такими територіальними громадами:

- громади, які на сьогодні перебувають в адміністративному
підпорядкуванні Львівської міської ради: м. Винники, смт. Брюховичі та смт.
Рудне;

- громади, які не брали участь в процесі об’єднання територіальних громад:

у напрямку Жовківського району: Дублянська міська рада (м. Дубляни, с. Малі Підліски, с. Ситихів), с.Малехів, Грибовицька сільська рада (с.Великі Грибовичі, с.Збиранка, с.Малі Грибовичі), Грядівська сільська рада (с.Гряда, с.Воля-Гомулецька), Зашківська сільська рада (с.Зашків, с.Завадів, с.Зарудці);

у напрямку Яворівського району: Бірківська сільська рада (с.Бірки, с.Рокитне), Рясне-Руська сільська рада (с.Рясне-Руська, с.Підрясне), с.Паланки (Вороцівської сільради);

у напрямку Городоцького району: с.Конопниця, с. Суховоля, Оброшинська сільська рада (с. Оброшине, с.Пришляки);

у напрямку Пустомитівського району: с.Сокільники, Годовицька сільська рада
(с. Годовиця, с.Басівка), Лисиничівська сільська рада (с.Лисиничі, с.Підбірці).

- громади, які брали участь в процесі об’єднання територіальних
громад: частина Солонківської об’єднаної територіальної громади (територія с. Зубра від об’їзної дороги до житлового масиву Сихів); Зимноводівська об’єднана територіальна громада (с. Зимна Вода, с. Лапаївка, с. Холодновідка, с. Скнилів); Мурованська об’єднана територіальна громада (с. Муроване, с. Сороки-Львівські, с. Гамаліївка, с. Кам’янопіль, с. Ямпіль).

За словами Зубача, ці ОТГ фактично створені та працюють, однак міськрада вважає, що є достатньо вагомих підстав для приєднання до Львова Зимноводівської ОТГ, Мурованської ОТГ та частини Солонківської ОТГ.

"Зимноводівська ОТГ відрізала доступ Львівської міської ради до частини своєї території – смт. Рудне. Таким чином, це суперечить законодавчо визначеним принципам формування ОТГ та загалом засадам функціонування місцевого самоврядування. Тому приєднання вказаної ОТГ поверне цілісність території Львівської міськради, поверне доступ до смт. Рудне і кільцевої дороги", – наголосив Любомир Зубач.

У листі також зазначено, що в межах Мурованської сільської ОТГ опинилась територія ТЕЦ-2 ЛКП "Львівтеплоенерго", водосховище ЛКП
"Львівводоканал", а на території Солонківської ОТГ знаходиться частина житлового масиву Сихів, проектована вулиця Вернадського, що повинна з’єднати Сихів і вул. Стрийську та вул. Кн.Ольги, розвантаживши потік машин на перехресті вулиць Стрийська – Наукова.  

Нагадаємо, ще 12 грудня на сесії Львівської міської ради депутати звернулися до прем’єр-міністра, міністра розвитку громад та територій і голови Львівської ОДА щодо реалізації реформи децентралізації.

Також наприкінці минулого року Львівське регіональне відділеня Асоціації міст Україні звернулося до Львівської облради та облдержадміністрації з проханням не створювати менші ОТГ на межі з Львовом, бо їхні мешканці можуть втратити можливість отримувати якісні послуги у місті. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.