Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Винниківське озеро

Вівторок, 14 січня 2020, 16:20

Козловський запустить трамвай до Винниківського озера

Винниківське озеро

Біля Винниківського озера збудують 12 котеджів з медпунктом, а також підведуть трамвайний маршрут зі Львова.

У Львівській ОДА оприлюднили детальний план території земельних ділянок, що розташовані за межами населеного пункту м. Львова на території Львівської міської ради по вул. Личаківській у районі Винниківського озера.

Згідно з проектом, неподалік Винниківського озера на території площею 1,95 га планують збудувати 12 дачних будинків висотою 1-2 поверхи з мансардою. Для кожного будинку передбачена окрема земельна ділянка, зокрема 9 будинків збудують на площі по 0,0640 га, а 3 інші ділянки – по 0,0882 га. Планується, що в дачному кооперативі проживатиме близько 35 мешканців.

За даними ДПТ, на проектованій території облаштують сміттєвий майданчик, автостоянку, медпункт та магазин. Також проектом передбачено відведення території для розташування дитячих, спортивних та відпочинкових майданчиків. Оснастять квартал сучасними джерелами екологічно чистої альтернативної енергетики, зокрема сонячними панелями та колекторами, тепловими насосами та рекуператорами повітря.

Передбачається, що всі ділянки використовуватимуть для рекреації, тимчасового перебування та тимчасового проживання із будівництвом будинків.

Для збудованих будинків запроектовано встановити шумозахисний екран вздовж автодороги, таким чином, щоб забезпечити відстань не менше 25 м до краю проїзної частини. На перспективу передбачається трасування трамвайного маршруту, що поєднуватиме м. Львів та м. Винники.

У кварталі передбачено озеленення та благоустрій території, а також використання газонних решіток з трав'яним покриттям для автостоянок.

Детальний план хочуть реалізувати протягом 7 років, однак перший етап планують виконати протягом 3 років. Спочатку будуватимуть дачні будинки та інфраструктуру.

Громадські слухання щодо ДПТ відбудуться о 18:00 год 23 січня за адресою вул. Підвальна, 4 в приміщенні будинку архітектора "Порохова вежа". Також до 13 лютого мешканці можуть подавати свої письмові пропозиції та зауваження до ДПТ через ЦНАП.

Нагадаємо, у 2018 році У Винниківському озері спустили усю воду через будівництво дитячо-юнацького спортивного табору з реабілітаційним санаторієм та об'єктами спортивної інфраструктури навколо нього. Ще у кінці 2017 року Винниківська міська рада дозволила ТОВ "Краківський Ринок" створити на території Винниківського озера відпочинкову базу ТОВ "Академія Футболу", власником якої є депутат Львівської міської ради Григорій Козловський.

Згідно з проектом, на ділянці площею 77 га планують звести кілька капітальних споруд: спальний корпус для табору, приміщення санаторію на 200 місць, процедурний корпус, харчоблок табору, критий манеж тощо.

Заплановані футбольні поля, траси для велосипедного, гірськолижного спорту, підйомник, витяг, пірс, басейн, гелікоптерний майданчик для рятувальної служби, прокат спорядження, елінг, вбиральні, відкритий паркінг на майже 600 місць. Реконструкція комплексу триватиме до п'яти років. Приблизна вартість проекту – 20 мільйонів доларів.

Репортаж Варіанти з дна Винниківського озера.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.