Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Сихів

Понеділок, 20 січня 2020, 16:50

На обрізку дерев Сихова планують виділити більше двох мільйонів гривень

Сихів

Сихівська РА замовила санітарну обрізку дерев у районі за 2,2 млн грн.

Сихівська районна адміністрація Львівської міської ради оголосила тендер у системі ProZorro на послуги з озеленення – формувальна та санітарна обрізка, видалення та висадка окремих дерев та кущів на території Сихівського району, які переможець тендеру має постачати до 31 грудня 2019 року.

Аукціон стартує 31 січня, а очікувана вартість послуг становить 2 200 000 грн. 

Як йдеться у закупівлі, переможець тендеру протягом року має обстежувати стан дерев, які знаходяться на території району, а також здійснювати їх санітарну обрізку. У цей перелік входять:

- омолодження старих дерев;

- формування крон дерев;

- обрізування з проріджуванням крон дерев;

- зняття сухостійних, хворих і аварійних дерев;

- розкряжування повалених дерев;

- стрижка живоплоту;

- корчування пнів дерев.

Нагадаємо, у грудні минулого року виконком Львівської міськради прийняв рішення створити нову систему управління заленими насадженнями у Сихівському районі, яка передбає ведення обліку дерев, контроль за їхнім станом та своєчасну заміну. Якщо ця система ефективно працюватиме, то її впровадять й в інших районах міста.

Додамо, у червні 2019 року у Львові підтримали електронну петицію проти варварської обрізки дерев, а у травні 2019 року міський голова Львова Андрій Садовий запропонував ввести нову посаду ландшафтного архітектора Львова, який контролюватиме процес обрізки дерев.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.