Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

обрізка дерев

Четвер, 6 червня 2019, 14:20

У Львові підтримали петицію проти варварської обрізки дерев

обрізка дерев

Львівські депутати підтримали електронну петицію проти варварської обрізки дерев у Львові.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати підтримали електронну петицію з вимогою зупинити варварську обрізку дерев у Львові. "За" проголосували 43 депутатів.

Ще 16 квітня громадські активісти зареєстрували петицію Павла Олефіренка проти варварської обрізки дерев, яка менш ніж за добу набрала необхідні 500 підписів, відтак міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

Автор петиції вимагає, щоб у Львові вдосконалили послуги із санітарної обрізки дерев.

"Потрібно зробити її фаховою послугою арбориста, як це є в європейських містах. Формувальну обрізку на деревах, що мають понад 30 років ми пропонуємо заборонити, оскільки в такому віці формувати вперше дерево вже пізно, зрізи понад 5 см в діаметрі повільно вбивають дерево. Однозначно заборонити омолоджуючу обрізку. Якщо дерево відживає, то його треба або фахово лікувати, або зрізати і якісно посадити нове" – йдеться у тексті петиції. 

А 15 травня міський голова Львова Андрій Садовий під час зустрічі з громадськими активістами запропонував ввести нову посаду ландшафтного архітектора Львова, який контролюватиме процес обрізки дерев.

Відтак депутати зобов'язали департамент житлового господарства та інфраструктури до наступного пленарного засідання підготувати дорожню карту щодо вирішення питань, порушених електронною петицією.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.