Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львів'яни

Середа, 15 січня 2020, 14:05

Львів'яни пропонують проводити громадські слухання в електронному форматі

львів'яни

Петицію з такою вимогою зареєстрували, щоб залучити до обговорення більшу кількість мешканців та збільшити ефективність проведення слухань.

15 січня, на порталі е-петицій Андрій Марків зареєструвув петицію з вимогою проводити громадськиі обговореньня та слухання в електронному форматі.

За словами автора петиції, люди не мають змоги чи не хочуть ходити на громадські слухання. Електронний формат дозволить залучити більшу кількість людей до вирішення питань, які потребують громадських обговорень.

"На даний момент, виникає враження, що деякі транспортні проекти виконуються без належного аналізу поточного стану ситуації, наприклад: фактичне звуження дороги по вул. Городоцької на виїзді зі Львова під час її реконструкції з влаштуванням бордюрів та острівця безпеки, в результаті якого лише збільшилась довжина тягучок на виїзді з міста в час пік, або розташування маршрутної зупинки по вул. Панаса Мирного 22а у місці, наближеному до дна ями на поздовжньому профілі дороги, виїзд з якої зимою після зупинки при ожеледиці взагалі неможливий" – йдеться у тексті петиції.

Автор зазначив, що це дозволило б перетворити громадські обговорення з простої формальності на реальний інструмент вдосконалення пропонованих рішень, а результати електронних обговорень могли б стати основою для класичних громадських обговорень.

Наразі петиції набрала 3 голоси із 500 потрібних.

Нагадаємо, що електронні петиції у Львові були ввели з 22 лютого 2016 року. Якщо петиція набере необхідних 500 голосів на підтримку, то тоді міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.