Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

"Комбінат міського господарства" міста Дрогобич.

lviv.dei.gov.ua

Понеділок, 20 січня 2020, 11:10

Сміттєзвалище у Дрогобичі забруднило землі на 3 мільйони гривень

"Комбінат міського господарства" міста Дрогобич.

Проби ґрунту, взятого на території підприємтсва показали перевищення вмісту забруднюючих речовин, що нанесло збитків на 3 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Держекоінспекції у Львівській області. 

Працівники Інспекції прийняли участь у проведені слідчих дій в рамках кримінального провадження з працівниками Управління СБУ у Львівській області та працівниками Дрогобицького ВП ГУНП у Львівській області щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства Комунальним підприємством "Комбінат міського господарства" міста Дрогобич.

Попередньо Інспекція на численні звернення громадян міста Дрогобич щодо розміщення відходів по вулиці Гайдамацькій провела позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства КП "Комбінат міського господарства".

В ході проведення перевірки виявлено ряд порушень вимог природоохоронного законодавства, а саме:

– допускається зберігання та видалення відходів на об'єкті на відкритому грунті у місті Дрогобич по вулиці Гайдамацькій;

– не здійснюються організаційні, науково-технічні та технологічні заходи для максимальної утилізації відходів, реалізації чи передачі їх іншим споживачам або підприємствам, установам та організаціям, що займаються збиранням, обробленням та утилізацією відходів з об’єкту;

– не забезпечується захист земель від забруднення, засмічення на об'єкті;

– не уживаються заходи щодо запобігання негативному і екологонебезпечному впливу на земельні ділянки та ліквідації наслідків такого впливу на об'єкті;

– не заключена угода з спеціалізованою організацією на вивіз інфільтрату, утвореного при складуванні твердих побутових відходів на об'єкті;

– не визначено склад і властивості відходів, які розміщено у місті Дрогобич по вулиці Гайдамацькій.

За виявлені порушення вимог природоохоронного законодавства посадову особу підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності.

Крім цього, відділ інструментально-лабораторного контролю Інспекції відібрав проби грунту по вулиці Гайдамацькій у місті Дрогобич. За результатами проведених аналізів виявлено перевищення вмісту забруднюючих речовин відносно фонової проби а саме: цинку, кадмію, свинцю, міді, фосфору, заліза, нітратів, хлоридів, амонію.

На підставі проведених досліджень Інспекцією нарахована шкода, заподіяна внаслідок забруднення землі на суму понад 3млн грн.

Нагадаємо, директор цього підприємства привласнив собі мільйон гривень з бюджету, які виділили на вивезення сміття. 39-річний посадовець також обіцяв запустити сміттєсортувальну лінію, натомість – накопичував там відходи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.