Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

зупинка транспорту у Львові

Вівторок, 21 січня 2020, 13:11

У Львові пропонують встановити захисні конструкції на зупинках для безпеки пасажирів

зупинка транспорту у Львові

У місті зареєстрували петицію з вимогою встановити сучасні і безпечні зупинки громадського транспорту.

21 січня, на порталі е-петицій Святослав Товстига зареєструвув петицію з вимогою встановити у Львові захисні конструкції на зупинках громадського транспорту для безпеки пасажирів.

За словами автора петиції, щороку у Львові через безвідповідальність водіїв гинуть люди, які просто очікують на зупинках свій транспорт. На його думку, питання безпеки на зупинках громадського транспорту потребує окремої уваги та обов’язкового вирішення. 

"Статистика таких у нашому місті за останні три роки складає 7 ДТП за участі автомобілів, які зносять зупинку (або є в межах зупинки). Загибель людей на зупинках – це не тільки трагічна випадковість, а й результат безвідповідальності органів влади, які відповідають за будівництво, утримання та експлуатацію об'єктів транспортної інфраструктури", – йдеться у тексті петиції.

Автор пропонує встановити на пішохідній зоні в межах зупинок громадського транспорту "захисні стовпчики чи бетонні блоки для захисту пасажирів від можливих "вилітань" авто на зупинку, пішохідний простір через нетверезих водїв, ожеледицю, перевищення швидкості, недотримання ПДР", а також засоби інформування пасажирів (електронні табло, таблиці з розкладом та схемою руху тощо) та освітлення, тактильну плитку із безпечним маршрутом виходу із зони зупинку для людей із вадами зору.

Наразі петиції набрала 1 голос із 500 потрібних.

Зазначимо, у Львові створять навігацію зупинок громадського транспорту. На зупинках встановлять таблиці з її номером і назвою та перенесуть дані у мобільний додаток.

Нагадаємо, що електронні петиції у Львові були ввели з 22 лютого 2016 року. Якщо петиція набере необхідних 500 голосів на підтримку, то тоді міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.