Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Вівторок, 21 січня 2020, 14:45

Мінфін заспокоює ганущіанський переляк Садового довгими листами

Андрій Садовий

Львівська міськрада отримала відповідь від Міністерства фінансів щодо перереєстрації закладів Львівською обласною радою.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Міністерство фінансів України розглянуло звернення, яке скерувала Львівська міська рада щодо перереєстрації закладів Львівської облради. Так, мерія наголошує на тому, що зміна адреси реєстрації підприємств, закладів, установ та організацій Львівської обласної ради не має законних підстав, призводить до розбалансування місцевих бюджетів та наносить суттєвої шкоди міському бюджету, а відтак – і територіальній громаді Львова.
 
У листі від Міністерства фінансів йдеться про те, що у випадку зміни місцезнаходження платника податків, тобто переєрестрованих закладів, сплата визначених законодавством податків після такої реєстрації здійснюється за місцем попередньої реєстрації до закінчення поточного бюджетного періоду.
 
"До закінчення року платник податків обліковується в контролюючому органі за попереднім місцезнаходженням з ознакою того, що він є платником податків до закінчення року, а в контролюючому органі за новим місцезнаходженням з ознакою, що він є платником податків з наступного року" – йдеться у листі.
 
 
"За нашими даними сума втрат від підприємств та закладів Львівської обласної ради, які вже перереєструвались з міста Львова у 2019 році, становить понад 40 млн грн. За підрахунками спеціалістів, існує загроза, що місто може втратити понад 55 млн грн, якщо Львівська обласна рада продовжить політику перереєстрації платників податку зі Львова. Натомість річна сума втрат міського бюджету становитиме близько 100 млн грн" – заявила директорка департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич.

Нагадаємо, у листопаді цього року Львівська міськрада подала позов до суду Києва щодо визнання незаконним та скасування рішення Львівської обласної ради від 2009 року про оформлення права спільної власності Львівської обласної ради на 10 комунальних приміщень у Львові.

11 січня цього року мерія звернулась до Голови Державної податкової служби України щодо перереєстрації обласною владою лікарень та закладів культури у села.

А 15 січня Львівська міськрада звернулась до Міністерство фінансів щодо перерахування податків до бюджету Львова від перереєстрованих обласною владою закладів у села.  

Тоді ж суд повідомив, що Львівська міськрада виграла справу щодо 7 приміщень медичних закладів, які Львівська облрада має повернути у власність міста.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.