Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

сонячна електростанція

Вівторок, 21 січня 2020, 15:04

Лозинський продасть землю на Стрийщині приватній фірмі для встановлення сонячних панелей

сонячна електростанція

Львівська ОДА продасть ділянку в селі Добрівляни за 4,9 млн грн фірмі, яка раніше встановила тут сонячну електростанцію.

Про це йдеться у розпорядженні першого заступника голови Львівської ОДА Василя Лозинського №24/0/5-20 від 20 січня 2020 року.

Львівська облдержадміністрація вирішила продати земельну ділянку поблизу села Добрівляни Стрийського району ТОВ "Альтернативна енергетика Галичини" для розміщення на цій території об'єктів передачі електричної та теплової енергії, зокрема, встановлення сонячних панелей.

Ділянку, площею 9 га, продадуть за 4 948 200 грн.

Продати ТОВ "Альтернативна енергетика Галичини" земельну ділянку несільськогосподарського призначення, площею 9 га, що розташована за межами населеного пункту на території Добрівлянської сільської ради Стрийського району Львівської області, для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об'єктів передачі електричної та теплової енергії за ціною 4 948 200 гривень із розстроченням платежу терміном на 1 рік" – йдеться у розпорядженні.

Львівська ОДА також зобов'язала Стрийську районну державну адміністрацію укласти договір купівлі-продажу цієї ділянки.

За даними порталу YouControl, ТОВ "Альтернативна енергетика Галичини" зареєстрована у 2017 році у Івано-Франківську, займається виробництвом електроенергії. Керівником фірми є Богдан Гринів, а кінцевими власниками – троє мешканців Івано-Франківської області: Леся Гринів, Любомира Петрушко та Тарас Пропопів. Розмір статутного капіталу підприємства становить 5 000 000 грн.

Фірмі належать сім об'єктів нерухомого майна у селі Добрівляни на Стрийщині, 5 з яких – земельні ділянки. Ще у 2018 році компанія завершила будівництво тут сонячної електростанції на території у 20 га, потужність якої становить 5,5 МВт.

Нагадаємо, у квітні 2019 року Львівська ОДА виділила 4 земельні ділянки двом фірмам братів Дубневичів для прокладання підземної кабельної лінії до сонячних електростанцій, а також тогож року Європейський банк реконструкції та розвитку планував надати 7 млн євро на продовження будівництва Яворівської СЕС.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.