Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пташиний грип

Середа, 22 січня 2020, 17:20

Українцям не рекомендують купляти курятину на стихійних ринках через спалах пташиного грипу

пташиний грип

Продукти потрібно купувати тільки на офіційних ринках, у магазинах і офіційній торговельній мережі.

Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів.

У зв'язку з тим, що 18 січня на промисловому підприємстві "Хутір" у Вінницькій області зареєстрували пташиний грип, Держпродспоживслужба не рекомендує купувати продукти птахівництва (тушки птахів і яйця) в місцях стихійної торгівлі.

Згідно з повідомленням, продукти потрібно купувати тільки на офіційних ринках, у магазинах і офіційній торговельній мережі.

"Під час спалаху пташиного грипу існує можливий ризик і для людей унаслідок безпосередніх чи близьких контактів з інфікованими птахами. Однак поки що немає зареєстрованих випадків, щоб джерелом захворювання людей на пташиний грип було пташине м'ясо чи яйця, але щоб убезпечити себе від негативних наслідків, слід утриматися від купівлі м'яса птиці в місцях стихійної торгівлі", – зазначила начальниця управління здоров'я і благополуччя тварин Держпродспоживслужби Миколи Сонька.

Нагадаємо, ще раніше епідемію пташиного грипу виявили у Польщі, стано на середину січня, вона продовжує поширюватися на східні регіони країни.

Додамо, востаннє пташиний грип в Україні зареєстрували у 2017 році, тоді були епідемією були уражені Одеська та Чернівецька області України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.