Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. Театральна,22

google.maps

Четвер, 23 січня 2020, 11:50

Львівські депутати вимагають передати Будинок офіцерів у Львові у комунальну власність

вул. Театральна,22

Депутати просять передати усю будівлю на вулиці Театральній,22, яка знаходиться на балансі Мініоборони, у комунальну власність міста Львова.

Сьогодні, 23 січня, на сесії Львівської міської ради депутат від фракції "Українська галицька патрія" Тарас Чолій зачитав депутатський запит, у якому попросив передати будівлю на вулиці Театральній,22, в якій розташований Будинок офіцерів, у комунальну власність міста Львова. 

Депутат зазначив, що будинок має історичну та символічну цінність і повідомлення про намір Міністерства оборони України продати Будинок офіцерів на вул. Театральній, 22 викликала значну стурбованість громади міста Львова, культурних і наукових середовищ. 

За його словами, саме у цьому будинку століття тому було проголошено створення Західноукраїнської Народної Республіки.

"Я звертаюся до Міністра оброни України і просив би, щоб депутатський корпус також глянули моє звернення, щоб ми могли в кінці сесії проголосувати за передання всієї будівлі у  комунальну власність міста Львова, для того щоб громада міста, депутати, експерти та історики могли визначити подальше використання цієї будівлі" – наголосив Тарас Чолій.

Нагадаємо, минулого тижня засоби масової інформації поширили інформація щодо продажу будівлі Будинку офіцерів, яка розташована на вулиці Театральній, 22 у місті Львові.

21 січня, мер Львова Андрій Садовий звернувся листом до Міністра оброни України Андрія Загороднюка щодо поширеної в ЗМІ інформації про продаж будівлі Будинку офіцерів та пообіцяв відновити будівлю та провести реконструкцію кінозалів на вул. Театральній, 22.

Однак, у Міноборони заявили, що не виставляли на продаж Будинок офіцерів у Львові. Будівля на вулиці Театральній,22 знаходиться на балансі Міністерства оборони України.    

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.