Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пташиний грип

Четвер, 23 січня 2020, 14:58

ЄС відмовився від української продукції через пташиний грип

пташиний грип

Євросоюз ввів заборону на ввезення птиці з України через пташиний грип.

Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів.

Європейська комісія тимчасово заборонила ввезення з України на територію Євросоюзу м’яса птиці, м’ясної продукції з птиці та термічно необроблених продуктів з птиці через випадок пташиного грипу у Вінницькій області.

Натомість яйця та яєчна продукція обмеженню не підпадають.

Як заявили у Держспоживслужбі, Україна, відповідно до міжнародних зобов’язань, повідомила своїх міжнародних торговельних партнерів про виявлення випадку грипу птиці, а заходи щодо контролю та ліквідації грипу птиці визнані еквівалентними тим, які здійснюються країнами-членами ЄС.

"Враховуючи звіти численних місій з оцінки еквівалентності, результати перемовин та попередніх домовленостей, зазначене рішення ЄС є приголомшливо неочікуваним для української сторони", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 18 січня на промисловому підприємстві "Хутір" у Вінницькій області зареєстрували пташиний грип. Востаннє пташиний грип в Україні зареєстрували у 2017 році, тоді були епідемією були уражені Одеська та Чернівецька області України.

Додамо, ще раніше епідемію пташиного грипу виявили у Польщі, станом на середину січня, вона продовжує поширюватися на східні регіони країни.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.