Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску

П'ятниця, 24 січня 2020, 17:50

У Рава-Руській митник пропустив через кордон контрабанду побутової техніки вартістю 8,5 мільйонів

пункт пропуску

За дакі дії працівнику Львівської митниці загрожує від 2 до 5 років ув’язнення.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Йдеться про працівника митного посту "Рава-Руська" Львівської митниці ДФС, якому інкримінують неналежне виконання службових обов’язків, яка призвело до ненадходження до бюджету податкових та митних платежів на загальну суму понад 2,5 млн грн.

Як встановили правоохоронці, у січні минулого року інспектор проводив митне оформлення вантажу, який прямував до України. Під час митних процедур, у електронній базі відобразилась інформація про вагові показники транспортного засобу, яка надійшла від митних органів Республіки Польща та яку відверто проігнорував митник.

Службовець не здійснив звірки відповідності ваги автівки із наданою водієм товаро-супровідною документацією та безперешкодно пропустив транспортний засіб.

Однак, на в’їзді до України працівники Державної прикордонної служби провели переогляд транспорту та виявили 4100 кг незадекларованих товарів народного вжитку (дрібна побутова техніка, аксесуари до телефонів, флеш-накопичувачі та інше) загальною митною вартістю понад 8,5 мільйонів грн.

Тепер за вчинене фігуранту загрожує від 2 до 5 років ув’язнення, з трирічним позбавленням права обіймати посади в органах митної служби та штраф.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.