Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вантажівка

Вівторок, 28 січня 2020, 11:15

Директор благодійної організації під виглядом гуманітарної допомоги перевозив в Україну брендовий одяг

вантажівка

Чоловік ухилився від сплати понад 4 мілйьони гривень податків, маскуючи товар під допомогу громадянам та релігійним організаціям

Про це повідомила прокурорка Львівської області Ірина Діденко на своїй сторніці у Facebook.

Завершили справу "волонтера", який переправляв через український кордон контрабанду під виглядом гуманітарки. Директор Благодійної організації МАНом ввіз в Україну через митний пост "Мостиська" понад 1000 упаковок вагою брутто понад 9 тис.кг "благодійної допомоги".

"Одна проблема - то не благодійна допомога, а брендовий одяг. Фігурант просто хотів "благодійно" ухилитись від сплати 4 273 991,81 податків, маскуючи товар під допомогу громадянам та релігійним організаціям! Ба більше, ще до повної перевірки сумнівного товару, вивіз його. Думав, що відсутність товару, остаточно допоможе ухилитись від сплати податків" – написала Ірина Діденко.

Провадження за цим фактом дорозслідували! Донарахували збитки, вручили "благодійнику" підозру за ч. 2 ст. 212 КК України, ознайомили з матеріалами провадження, обвинувальний акт вже в суді.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.