Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

газопостачання

Середа, 29 січня 2020, 10:35

У січні ціна на газ для населення становитиме майже 5 гривень за кубометр

газопостачання

Нафтогаз встановив ціну на газ для населення за новою методикою уряду.

Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України".

У січні цього року оптова ціна на газ для потреб населення, виробників тепла та інших захищених споживачів, яким "Нафтогаз" постачає газ в рамках ПСО, становитиме 4,65 гривень за кубометр без врахування ПДВ та витрат на його доставку.

Як наголосили у НАК "Нафтогаз України", ця ціна є на 25% меншою, ніж у січні 2019 року.

"Нова ціна розрахована "Нафтогазом" відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 24 січня 2020 року. Таким чином Україна виконує зобов’язання перед МВФ щодо поетапного переходу до ринку газу з вільним ціноутворенням та конкуренцією за побутового споживача між багатьма постачальниками газу", – йдеться у повідомленні.

За новою методикою, ціна на поточний місяць визначатиметься згідно з фактичними біржовими торгами, які відбувалися з 1 до 22 січня.

Нагадаємо, уряд прив'язав ціни на газ для населення до вартості газу на нідерландській біржі. До цього "Нафтогаз" постачав населенню паливо за зниженою ціною на умовах так званих спеціальних зобов'язань.

У грудні 2019 року ціна на газ для українців без ПДВ та витрат на його доставку становила 4,27 гривні за кубометр.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.