Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

контрабанда цигарок

Галицька митниця

Четвер, 30 січня 2020, 11:05

Житель Дрогобича на підроблених дипломатичних номерах хотів перевезти контрабанду сигарет на 3 мільйони

контрабанда цигарок

В автомобілі з неіснуючими дипломатичними номерами митники виявили понад 150 тисяч пачок сигарет    

Про це повідомила прес-служба Галицької митниці Держмитслужби України.

Вчора, 29 січня 2020 року, ввечері, в пункт пропуску "Шегині-Медика" для виїзду з України до Республіки Польщі дипломатичною смугою руху заїхав автомобіль "Citroen Jumper" з дипломатичними номерними знаками.

За наявною інформацією СБУ щодо можливого використання підроблених дипломатичних документів працівники Галицької митниці Держмитслужби одразу скерували автомобіль в місце поглибленого огляду,під час якого виявили близько 150 тисяч пачок сигарет.

Зокрема, сигарети ТМ "Copliment" та "Marlboro" з українськими акцизними марками у кількості 115 тисяч вартість понад 3 млн. грн. Також виявлено сигарети ТМ "Minsk" без акцизних марок у кількості 40 тис. пачок їх вартість встановлять експерти в найближчий час.

На даний час здійснюється документування порушення митних правил відповідальність за яким передбачено Митним кодексом України.

Як повідомили у прес-службі СБУ у Львівській області, оперативники встановили, що мешканець Дрогобича налагодив контрабандні поставки цигарок вітчизняного та білоруського виробництва до Європи. Щоб оминути митний контроль зловмисник показував на кордоні посвідчення "представника продовольчої та сільськогосподарської організації ООН", що надає дипломатичний імунітет та привілеї дипперсоналу. За цим сценарієм контрабандист спочатку діяв на Закарпатті, а потім перемістився на Львівщину.

На запит СБУ МЗС повідомило, що дипломатична карта подана зловмисником фальсифікована, до того ж акредитація українців до продовольчої місії ООН не передбачена нормативними документами організації. Номерні знаки, якими користувався зловмисник, не існують.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.