Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

товариство «Турківщина»

товариство «Турківщина»

Понеділок, 3 лютого 2020, 11:00

Товариство Турківщина у Львові відзначило повноліття

товариство «Турківщина»

У неділю, 2 лютого, товариство «Турківщина» у Львові відзначило повноліття.

Як повідомляють організатори, рівно 18 років тому – 02.02.2002 року – вперше зібралися вихідці з Турківщини, яких у різні періоди за різних обставин колись доля закинула у Львів.

Цьогорічні урочистості за традицією розпочалися літургією у старовинному львівському храмі Успіння Пресвятої Богородиці.

Учасників товариства з нагоди повноліття привітав голова організації доцент юридичного факультету ЛНУ ім. І. Франка, заслужений юрист України Йосип Богдан.

«Нині серед учасників товариства – знамениті на всю Україну посадовці, керівники обласних підприємств, установ, організацій, економісти, науковці, медики, бізнесмени. І ось уже вісімнадцять літ ця нині потужна у місті Лева громадська організація впевнено реалізує свою основну мету, надаючи різноманітну допомогу землякам, сприяючи відтворенню культурних та етнічних традицій Турківщини, її соціально-економічному розвитку, бере активну участь у підготовці та проведенні Всесвітніх Бойківських фестин та інших заходів»,– зазначив Йосип Богдан.

Він також розповів про ідею та задум створення організації, його історію та мету.

Як відомо, на цей час товариство «Турківщина» у Львові налічує близько п’ять сотень учасників, які народилися на Турківщині, а зараз живуть та працюють у Львові. 

Вони намагаються захищати в області інтереси земляків, з року в рік ініціюють бойківські свята, роблять усе можливе, щоб вберегти культурно-мистецькі традиції своєї рідної малої Батьківщини та привернути увагу до насущних проблем краю.

Членство в товаристві є добровільним.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.