Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Жовква

Вівторок, 4 лютого 2020, 13:15

Львівська ОДА не дозволила створити Туринківську ОТГ

Жовква

Туринківська, Деревнянська, Боянецька та Купичвільська сільради Жовківського району поки що не можуть утворити ОТГ, бо проекти рішень суперечать Конституції України.  

Про це йдеться у розпорядженнях першого заступника голови Львівської ОДА Василя Лозинського від 3 лютого 2020 року.

Згідно з розпорядженням Василь Лозинський зобов'язав затвердити висновок про не відповідність Конституції та законам України проектів рішень Туринківської, Деревнянської, Боянецької сільської ради та Купичвільської сільських рад Жовківського району "Про добровільне об’єднання територіальних громад".

"Затвердити висновок про невідповідність Конституції та законам України проектів рішень Туринківської, Деревнянської, Боянецької, Купичвільської сільських рад "Про добровільне об’єднання територіальних громад" щодо добровільного об’єднання територіальних громад сіл Туринка, Руда, Сарнівка, В’язова, Оплітна Туринківської сільської ради, села Деревня Деревнянської сільської ради, сіл Боянець, Верини, Лісове, Підріка Боянецької сільської ради, села Купичволя Купичвільської сільської ради в Туринківську сільську об’єднану територіальну громаду з адміністративним центром у селі Туринка" – йдеться у розпорядженні.

В узагальненому висновок зазначено, що у розпорядженнях голони Туринківської сільської ради не вказано відпонідальних осіб за проведення громадських обговорень з питань добровільного об'єднання територіальних громад, що є порушенням встановлених вимог.

Крім цього, у розпорядженнях голів Деревнянської та
Боянецької сільських  рад зазначено перелік територіальних громад, що не
відповідає рішенню Туринківської сільської ради. Також у їхніх рішеннях  відсутній повний перелік територіальних громад, щодо яких надано згоду на добровільне об'єднання.

"Проекти рішень Туринківської, Деревнянської, Боянецької, Купичвільської сільських рад "Про добровільне об'єднання територіальних громади" не відповідають Конституції та Закону України "Про добровільне об'єднання територіальних громад". У зв'язку з цим та відповідно до частини шостої статті 7 Закону, проекти рішень підлягають поверненню" – вказано у тексті висновку.

Нагадаємо, раніше Львівська ОДА не дозволила створити Оброшинську ОТГ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.