Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Винники

Четвер, 6 лютого 2020, 11:41

Винниківчани збирають підписи для збереження міста

Винники

Мешканці Винник виступили проти приєднання міста до Львівської ОТГ у форматі, котрий передбачає його ліквідацію, тому збирають підписи на підтримку цього рішення.

Про це повідомила прес-служба Винниківської міської ради.

Представники громади Винників вирішили подати звернення до президента, уояду та народних депутатів та розпочали збирати підписи в підтримку збереження Винник та неприєднання міста до Львівської ОТГ.

"Ми, представники громади м. Винники, у зв’язку з проведенням в країні реформи адміністративно-територіального устрою та створенням об’єднаних територіальних громад, вважаємо за доцільне висловити свою позицію щодо участі у Львівській ОТГ.

Сьогодні над нашим містом нависла загроза зникнення. Причина у законодавстві, яке не дає можливості об’єднуватись в ОТГ містам і тому формування Львівської об’єднаної територіальної громади призведе до ліквідації Винник. Ми вважаємо це несправедливим" – йдеться у тексті звернення.

Винниківчани наголошують, що таке об’єднання порушує принципи децентралізації, яким передбачено збільшення фінансової спроможності громад та їх самоврядності. 

"Ми вимагаємо врахувати інтереси міста та припинити знищення нашої історії. Варіантом виходу із ситуації, що склалась навколо формування Львівської об’єднаної територіальної громади, ми бачимо у внесенні змін до чинного Закону України "Про добровільне об’єднання територіальних громад", а саме дозволити містам, які входять до складу об’єднаної територіальної громади і не є їх адміністративним центром, залишити свою самоврядність та мати представницькі органи місцевого самоврядування. Якщо ж це неможливо – створити громаду з центром у місті Винники" – йдеться у тексті звернення.

Нагадаємо, на початку січня Львівська міськрада звернулася до уряду та ВРУ з проханням включити до складу Львівської ОТГ 20 населених пунктів. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.