Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

забудова на вул. Судовій

google.com.ua

Понеділок, 10 лютого 2020, 10:15

У Львові знесуть багатоповерхівку на вулиці Судовій

забудова на вул. Судовій

Суд постановив знести незаконний 6-поверховий будинок на вул. Судовій, забудовником якого є ТзОВ "Голуба Лагуна".

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради. 

Господарський суд Львівської області ще 23 січня цього року задовольнив позов Львівської міської ради до ТзОВ "Голуба Лагуна" щодо знесення незаконно збудованого багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення на вул. Судовій.

"Зобов'язано ТзОВ "Голуба Лагуна" привести земельну ділянку площею 0,0380 га на вул. Судовій у попередній стан, шляхом знесення будівництва", – йдеться у рішенні суду.

Як наголосили у міськраді, у забудовника відсутній дозвіл на проведення будробіт й зведення 6-поверхового будинку не погоджене Міністерством культури України, що також порушує вимоги законодавства у сфері охорони культурної спадщини.

За даними видання "Наші гроші. Львів", ще у 2007 року ТзОВ "Голуба Лагуна" взяло в оренду на 10 років земельну ділянку на вул. Судовій, що у історичному ареалі Львова, для будівництва адміністративно-офісної будівлі. У 2012 році забудовник подав у Міністерство культури історико-містобудівне обгрунтування й міністерство дозволило збудувати будинок на 4 поверхи. У 2017 році менрія дозволила збільшити площу і поверховість забудови, однак депутати Львівської міськради відмовилися продовжувати термін оренди земельної ділянки ,яка завершилася у 2017 році.

Нагадаємо, у жовтні 2019 року Львівська міськрада назвала 11 забудовників, які зводять житло без необхідних документів, однак у цьому переліку не було ТзОВ "Голуба Лагуна".

За даними порталу YouControl, ТзОВ "Голуба Лагуна" зареєстроване з 2996 року у Львові, займається організацією будівництва будівель. Керівником та власником фірми є Юрій Матала, який також є співвласником ТзОВ "Конфіденс", що займається роздрібною торгівлею, спільно з Юрієм Гагалюком. Розмір статутного капіталу підприємства становить 1 000 000 грн.

Раніше Юрій Матала був співвласником КВП "Енергомонтаж", а Юрій Гагалюк, є пов'язаний із першим заступником голови Львівської обласної ради Богданом Гагалюком. Зокрема, згідно із декларацією про доходи Богдана Гагалюка за 2018 рік, він має квартиру у Львові спільно із Юрієм Гагалюком.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.