Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олександр Ганущин

Понеділок, 10 лютого 2020, 12:10

Ганущин не планує ділитися аптечним складом на П'ясецького із Садовим

Олександр Ганущин

Олександр Ганущин заявив, що Львівська облрада не потребує допомоги Львівської міськради у проведенні аукціонів.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин відповів міському голові Львова Андрію Садовому на його лист з пропозицією передати нерухоме майно на вул. А. П’ясецького, 9 у власність міста і закликав міськраду розблокувати процедуру одержання висновків та погоджень щодо земельних питань.

У листі Олександр Ганущин підтверджує, що Львівська обласна рада дійсно є власником комплексу з 20 будівель і споруд, розташованих на земельній ділянці площею 3,1278 га за адресою: м. Львів, вул. А. П’ясецького, 9. 

Стосовно пропозиції Львівської міської ради виступити суб’єктом організації прозорого публічного аукціону – Олександр Ганущин акцентує на тому, що Львівська обласна рада має досвід проведення успішної приватизації, у тому числі й на платформі "ProZorro". Також Олександр Ганущин задекларував готовність Львівської обласної ради надати міській раді додаткову інформацію про ефективність заходів з проведення публічних прозорих аукціонів.

"Відтак на сьогодні Львівська обласна рада, підрозділи якої успішно справляються з проведенням прозорих публічних аукціонів, не потребує допомоги Львівської міської ради. Проте ми будемо вдячні, якщо Ви дасте доручення відповідним підрозділам Львівської міської ради поширювати інформацію про проведення аукціонів з продажу майна спільної власності територіальних громад області, котрі проводить управління майном області, із закликом брати у них участь" – заявив Олександр Ганущин.

Крім цього, він зазначив, що саме підрозділи Львівської міської ради тривалий час затримують одержання відповідних висновків та погоджень щодо земельних питань.

"Прошу Вашого особистого сприяння в завершенні підготовки  документів для оформлення права землекористування земельною ділянкою по вул. А. П’ясецького, 9 за Львівською обласною радою, про що дати відповідні доручення структурним підрозділам Львівської міської ради. Лише після отримання відповідного кадастрового номера, затримка в якому на сьогодні за підрозділами Львівської міської ради, стане можливим  публічний аукціон з використанням системи "ProZorro" з продажу майна за вказаною адресою" – зазначив Олександр Ганущин.

Щодо пропозиції міського голови здійснити фінансування вирішення проблем комунальних установ Львівської обласної ради, що знаходяться на території міста, Олександр Ганущин підтверджує, що вищевказані заклади, особливо в галузі охорони здоров’я, справді потребують  значної підтримки саме зараз, напередодні вступу в дію нового етапу медичної реформи з 1 квітня 2020 року.

"Значна частина львів’ян (до 40%) є пацієнтами вищеперелічених установ і отримує там висококваліфіковану та інколи дуже дороговартісну медичну допомогу, котру не надають заклади охорони здоров’я, що підпорядковані Львівській міській ради. Відтак звертаємося до Вас, Андрію Івановичу, із проханням винести на розгляд сесії Львівської міської ради питання про надання цільової субвенції обласному бюджету Львівської області на вирішення проблем комунальних установ обласного рівня" – додав Олександр Ганущин.

Нагадаємо, 7 лютого Андрій Садовий попросив Олександра Ганущина передати у власність міста аптечний склад на вул. А. П'ясецького, 9, який облрада хоче списати.

Додамо, 5 грудня 2019 року на сесії Львівської облради розглядали питання про списання цього складу,  однак депутатам облради забракло одного голосу, щоб списати з балансу аптечний склад площею 4000 м² на вулиці П'ясецького,9. На цій території є 20 об'єктів нерухомості, і експертиза підтвердила, що зазначені будівлі перебувають в максимальному аварійному стані і не можуть надалі експлуатуватися. Управління декілька разів хотіло здати ці приміщення в оренду, однак через їхній стан, орендарів не знайшли.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.