Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

www.navihator.net

Понеділок, 26 листопада 2012, 17:03

Консульство Республіки Польща у Львові обслуговує лише 39% громадян, 61% – візовий центр

Генеральне Консульство Республіки Польща у Львові обслуговує лише 39% громадян, 61% бажаючих отримати візу, подають документи через візовий центр.

Про це сьогодні, 26 листопада, на прес-конференції розповів представник громадської ініціативи «Європа без бар'єрів» Андрій Лемак.

Андрій Лемак повідомив, що на даний час зареєструватися в Консульстві у Львові для отримання візи можна на кінець січня 2013 року, а у візовому центрі – на 15-16 грудня. За послуги візового центру доведеться заплатити додаткові кошти, натомість Консульство оплат не бере. «Для чого потрібні візові центри? Чому розглядом документів на отримання візи не може займатися лише Консульство?». – питає Андрій Лемак.

Консул Генерального Консульства Республіки Польща у Львові Лідія Аньоловська не бачить нічого дивного в існуванні так званого посередника при отриманні візи – візового центру: «У всіх європейських країнах діють такі центри і обслуговують більше громадян, ніж Консульства».

Консул додала, що у зв'язку з тим, що так звані польські національні візи з вересня стали безкоштовними для українців, то роботи з документами стало більше, з'явилось багато фальшивих документів, за допомогою яких українці намагаються виїхати закордон. З'ясування усіх нюансів потребує часу, тому затягується процедура з оформленням документів на отримання візи.

Польське Консульство у Львові на початок листопада видало більше 300 тисяч віз. А це порівняно з Консульствами в інших містах складає 2/3 усіх виданих віз в Консульствах міст України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.