Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад на Львівщині

Вівторок, 11 лютого 2020, 12:21

Львівська облрада планує виділити приміщення для цілодобового наркокабінету

медичний заклад на Львівщині

Комісія облради вирішила виділити комунальне приміщення для облаштування наркологічного кабінету, у якому мали б перевіряти водіїв на стан наркотичного сп'яніння.

Про це сьогодні, 11 лютого, під час сесії Львівської обласної ради повідомив перший заступник голови Львівської обласної ради Богдан Гагалюк.

"Керування транспортним засобом у нетверезому стані є причиною ДТП з потерпілими у Львівській області. За 2019 рік у області 628 ДТП з вини нетверезих водіїв та у стані наркотичного сп'яніння, з них 78 ДТП з потерпілими у яких травмовано 107 чоловік, загинуло 14" – наголосив Богдан Гагалюк.

За його словами, з 2017 року у Львові не працює кабінет, у якому мали б перевіряти водіїв на стан наркотичного сп'яніння, а перевірку водіїв на стан наркотичного та алкогольного сп'яніння проводять у 8 лікарні Львова, де вночі не працює нарколог, або у Пустомитівську лікарню.

"Тільки лікар-нарколог має освідчувати таких водіїв, тому вони уникають відповідальності й далі їздять у стані ефекту" – пояснив Гагалюк.

Він додав, що вчора на засіданні бюджетної комісії депутати прийняли рішення, що готові виділити приміщення під такий кабінет, який має працювати цілодобово і співфінансувати його.

Нагадаємо, у грудні 2019 року Львівська ОДА звернулася до облради з проханням виділити кошти на фінансування цілодобового наркологічного кабінету.

 А 15 жовтня 2019 року у Львівській ОДА заявили, що візьмуть на контроль ситуацію з наркосп'янінням на дорогах, оскільки в області немає цілодобового наркокабінету, а водіїв на наркосп'яніння перевіряє лише Пустомитівська лікарня.

Додамо, 24 жовтня минулого року повідомили, що у Львові на вулиці Науковій, 49 відкриють цілодобовий наркологічний кабінет. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.