Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Василь Сліпак

glavcom.ua

Вівторок, 11 лютого 2020, 14:30

Львівські митці створять оперу для Василя Сліпака

Василь Сліпак

У Львові створять сучасну оперу, присвячену Василю Сліпаку та всім захисникам України.

Про це повідомляє громадська молодіжна організація "Християнська асоціація – УMCA". 

Команда львівських митців заявила про початок роботи над створенням сучасної опери, присвяченої учаснику АТО і співакові Василю Сліпаку та всім захисникам України.

Авторкою ідеї є режисерка та співачка Уляна Горбачевська, а музику писатиме випускниця Королівської Консерваторії в Гаазі, композиторка Марія Олійник. У складі співочого ансамблю є актор театру ім. Леся Курбаса, виконавець головної ролі у фільмі "Червоний" Микола Береза, а керівницею проекту є виконавча директорка YMCA Lviv Олександра Сорокопуд.

Над проектом також працюють Орест Сліпак ("Фундація Василя Сліпака"), Алім Алієв ("Кримський Дім"), музикознавиця Леся Олійник.

Першим кроком проекту стане постановка музично-театрального дійства "Міф Роду", яке поєднає традиційний український спів, імпровізаційну музику, театральні костюми та відео-арт.

Презентація дійства запланована на 29 червня (день загибелі Василя Сліпака).

Загалом опера складатиметься із 5 міфів: "Міф Роду", "Міф Дому", "Міф Любові", "Міф Степу" та "Міф Залізного Серця". Над її створенням митці планують працювати цілий рік. За робочу назву опери обрано Ukraine Terra Incognita.

"Найкращий спосіб вшанувати пам’ять героя – продовжити справу, якою він жив. Ми хочемо, щоб пам’ять про "Міфа" Василя Сліпака не потонула у потоках пафосних промов і сліз. Тому ми робимо для Василя Сліпака вишуканий сучасний музичний проект, який  через  давні пісні, промовлятиме  про ті сутності Батьківщини, волі, любові, котрі він захищав", – наголосили орагінізатори проекту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.