Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

дитячий психоневрологічний диспансер

google.com.ua

Вівторок, 11 лютого 2020, 14:58

У Львові виставлять на аукціон приміщення дитячого психоневрологічного диспансеру на Драгоманова

дитячий психоневрологічний диспансер

Львівська облрада дозволила реорганізувати дитячий психоневрологічний диспансер, приєднавши його до Західноукраїнського дитячого медичного центру, а звільнені приміщення виставлять на продаж.

Сьогодні, 11 лютого, на сесії Львівської обласної ради депутати проголосували за реорганізацію комунального закладу Львівської обласної ради "Львівський обласний дитячий психоневрологічний диспансер" шляхом приєднання його до комунального закладу Львівської обласної ради "Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр". Це рішення підтримали 46 депутатів.

Як заявив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, реорганізація здійснюється для покращення якості та доступності медичного обслуговування населення, підвищення ефективності використання бюджетних коштів та кадрового потенціалу.

"Моностаціонари приречені. Це розуміють ті, хто є лікарями. На жаль, ми маємо спротив зрозумілим  процесам, пов'язаним із опитимізації установ не лише на рівні колективу, який завжди буде боротися за себе, але й на рівні окремої політичної сили, яка дбає про те, щоб подібні заклади і взагалі вся медицина мала розвиток у місті, а не на обласному рівні. Цей спротив виливається у те, що нам забороняють проводити прозорі аукціони – пам'ятаєте історію з приміщеннями на вул. Коновальця... У нас є одна партія в залі, у якій забагато прихіатрів... не потрібно дати змогу міській раді відсудити ці приміщення" – наголосив Олександр Ганущин.

Натомість вивільнені приміщення цього медичного закладу на вул. Драгоманова, 58 у Львові депутати вирішили виставити на продаж. Також 25% від отриманих коштів депутати планують виділити на потреби Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру ,куди переїде цей психоневрологічний диспансер.

Нагадаємо, 15 січня цього року головного лікаря Чорнобильської лікарні Андрія Синюту відсторонили з посади через відкати, а директора фірми, який давав гроші за медичне обладнання, взяли під варту.

Додамо, у листопаді 2019 року депутати облради дозволили реорганізувати дитячий санаторій на вул. Коновальця, приєднавши його до "Охматдиту", а звільнені приміщення продали на аукціоні батькові нового голови ЛОДА Максима Козицького.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.