Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сесія облради

Вівторок, 11 лютого 2020, 17:06

Облрада Львівщини виступила проти кодування супутникових сигналів українських телеканалів

сесія облради

Львівська облрада звернулася до керівництва держави з проханням відтермінувати кодування сигналів телеканалів на супутнику.

Сьогодні, 11 лютого, на сесії Львівської обласної ради депутати проголосували за звернення до Президента України, секретаря Ради національної безпеки України, голови Служби безпеки України щодо ризиків кодування телевізійного супутникового сигналу.

"Ми, депутати обласної ради, обурені ситуацію з кодуванням провідних українських телеканалів на супутнику. Кодування супутникового сигналу фактично створило ризики національній безпеці Україні в інформаційній сфері" – йдеться у зверненні.

Депутати наголошують, що відотепер українці мають купувати тюнери та підписуватися на платних супутникових провайдерів або підключатися до кабельних мереж, натомість у вільному доступі на супутниках залишаються популярні російські телеканали, у яких тепер немає конкуренції.

"Кодування супутникових каналів фактично закрилодоступ до українського телебачення для жителів Криму та тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, а в умовах фактичної війни та боротьби за повернення окупованих/непідконтрольних територій це створює додаткові ризики. Таке рішення в теперішніх умовах війни з Росією є невчасним, адже фактично закріплює монополію інформаційних телеканалів, що транслюють російський погляд на події в Україні" – йдеться у зверненні.

Відтак, депутати просять призупинити кодування супутникових каналів до завершення військових дій на Сході України.

Нагадаємо, з 29 січня найбільші українські медіагрупи InterMediaGroup, StarLightMedia, "Україна" та 1+1 закодували сигнал своїх телеканалів на супутнику.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.