Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Горбачевського, 19

google.com.ua

Четвер, 13 лютого 2020, 11:23

Депутати вимагають від Садового не допустити зведення багатоповерхівки на Горбачевського

вул. Горбачевського, 19

Львівські депутати вимагають, щоб завтра на виконкомі розглянули питання щодо недопущення будівництва житла на вул. Горбачевського, 19 і облаштувати там сквер.

Про це сьогодні, 13 лютого, під час години запитань до міського голови Львова Андрія Садового на сесії повідомив депутат Львівської міської ради від Укропу Ігор Телішевський. 

За його словами, за зверненням Академії наук суд відновив містобудівні на забудову пам'ятки та історичного скверу на вул. Горбачевського, 19 5-поверховим будинком, де мали облаштувати сквер.

"Оскільки представництво Академії наук скасувало рішення виконкому щодо недопущення будівництва та створення скверу, скасувало ухвалу Львівської міської ради, яку ми прийняли, щоб змінити зонінг Франківського району, тому я прошу повторно скасувати наказ директора департаменту містобудування від 2004.2015 р., який надає можливість будувати тут житловий будинок і повторно винести ухвалу на наступне засідання сесії про змінення зонінгу Франківського району, безпосередньо перетворити цю зону на рекреаційну" – пояснив Ігор Телішевський.

Відповідаючи на запитання, Андрій Садовий заявив, що врахує цю ініціативу і завтра на засіданні виконавчого комітету це питання розглянуть.

"Позиція Львівської міської ради незмінна. Там має бути сквер" – додав Андрій Садовий.

Нагадаємо, 25 квітня 2019 року під час сесії Львівської міської ради Андрій Садовий заявив, що на вул. Горбачевського не буде незаконного будівництва, натомість місто там облаштує сквер. Тоді ж депутати ухвалили зміни зонування Франківського району, щоб на місці незаконної забудови облаштувати сквер.

А вже 17 травня 2019 року виконком міськради заборонив будівництво багатоповерхівки на вулиці Горбачевського, 19, однак 19 травня на цьому місці комунальники зрубали всі дерева вздовж паркану. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.