Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Парубій

Четвер, 13 лютого 2020, 13:30

Парубія підозрюють у перешкоджанні виборчому праву під час парламентських виборів-2019

Андрій Парубій

ДБР викликала Андрія Парубія у справі перешкоджання виборчому праву під час парламентських виборів-2019 щодо Клюєва і Шарія.

Про це повідомив народний депутат від Європейської солідарності Андрій Парубій на своїй сторінці у Фейсбуці.

Андрія Парубія викликали у Державне бюро розслідувань, де він дав свідчення у справі перешкоджання виборчому праву під час парламентських виборів 2019 року.

"В чому ж вбачається моє "перешкоджання"? Виявляється в тому, що я, як голова Верховної Ради України, звертався до правоохоронних органів із вимогою встановити, чи одіозний поплічник Януковича Клюєв, а також Кузьмін і Шарій перебували в Україні протягом останніх п‘яти років. І, відповідно, – чи мають вони право брати участь у виборах" – наголосив Андрій Парубій.

За його словами, спочатку Центральна виборча комісія зареєструвала їх як кандидатів в народні депутати, однак вони не мали правових підстав балотуватися, й після звернення Парубія ЦВК зняла їх з реєстрації. 

"І ось тепер ДБР з цього приводу веде розслідування" – додав Андрій Парубій.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія на парламентських виборах минулого року зареєструвала кандидатами екс-чиновника часів Януковича Андрія Клюєва, екс-заступника генпрокурора Рената Кузьміна та блогера Анатолія Шарія. Парубій звернувся до правоохоронних органів з вимогою надати відомості про перебування Клюєва і Шарія на території України ,а СБУ встановила, що Клюєв, Кузьмін і Шарій не перебували в Україні останні 5 років, що є умовою участі у виборах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.