Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

теплопостачання

Вівторок, 18 лютого 2020, 17:40

У січні на Львівщині зросли ціни у житлово-комунальній сфері

теплопостачання

У січні, порівняно з груднем 2019 року, на 10,3% зросли тарифи на газ.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Загалом, за місяць споживчі ціни у Львівській області зросли на 0,6% (в Україні – на 0,2%). Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої підвищилися на 0,6%.

Підвищення цін у житлово-комунальній сфері на 3,2% відбулося через збільшення тарифів на газ природний (на 10,3%). Вартість інших комунальних послуг не змінилася. Одяг і взуття подешевшали на 1,6%.

У сфері зв‘язку збільшилася вартість поштових послуг на 12,5% та плата за користування мережею інтернет – на 3,8%. Разом з тим, мобільні телефони подешевшали на 2,5%.

Вартість утримання та виховання дітей у дошкільних закладах збільшилася на 6,0%, навчання на курсах іноземних мов – на 2,5%. Туристичні послуги подешевшали на 5%.

У сфері транспорту у січні 2020 року, порівняно з попереднім місяцем, ціни знизилися на 1,3%. Паливо та мастила подешевшали на 4,7%, автомобілі – на 2,5%. Вартість проїзду у міжміському поїзді зменшилася на 4,1%. Водночас вартість проїзду у міському транспорті збільшилася на 14,3%, перевезень авіаційним пасажирським транспортом – на 4,7%.

Нагадаємо, у грудні 2019 року, порівняно з листопадом, на 4,4% зменшилася вартість туристичних послуг.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.