Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

продаж алкоголю

Понеділок, 17 лютого 2020, 12:03

З 1 травня в Україні почне діяти нова акцизна марка на алкоголь

продаж алкоголю

На акцизній марці з'явиться QR і штрих-код, з 1 квітня можна буде замовити новий зразок марки через електронний кабінет.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Львівське управління Офісу великих платників податків ДПС повідомляє,що з 1 травня 2020 року вводиться в обіг новий зразок марки акцизного податку для алкоголю. Замовляти новий зразок марки можна буде через Електронний кабінет вже з 1 квітня 2020 року.

Кабінет Міністрів затвердив зміни до Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

Нова система передбачає низку особливостей, які запроваджуватимуться поетапно. Паперові акцизні марки видозміняться. На них буде додано 2 елементи: QR-код та штрих-код.

Для одержання акцизних марок, перевірки сплати акцизу та звітування виробник використовуватиме Електронний кабінет платника податків. Таким чином паперових заявок на отримання марок з часом не буде.

Нині в тестовому режимі вже працює сервіс перевірки акцизних марок. Марку можна перевірити в "ручному" режимі шляхом введення її реквізитів у Електронному кабінеті платника податків у сервісі "Пошук акцизної марки", створеному ДПС. Цей сервіс надає можливість здійснювати громадський контроль за обігом підакцизних товарів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.