Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ліс

lvivlis.gov.ua

Понеділок, 17 лютого 2020, 15:20

На Львівщині буревій знищив майже 200 га лісів

ліс

Сильні пориви вітру повалили 171 га лісу загальною масою понад 8 тис.кбм деревини у лісових масивах Львівщини.

Про це повідомила прес-служба Львівського обласного управління лісового господарства.

Значні пориви вітру і буревії як в Карпатах так і на рівнині призвели до того, що 10-11 лютого поточного року було пошкоджено вітровалами та буреломами 171 га лісу загальною масою понад 8 тис.кбм деревини у лісових масивах Рава-Руського, Самбірського, Сколівського, Славського, Старосамбірського та Стрийського державних лісогосподарських підприємств.

На підприємствах зараз складаються відповідні акти, за результатами обстеження яких будуть прийняті рішення щодо проведення санітарно-оздоровчих заходів.

"Це треба зробити якнайшвидше, оскільки деревина втрачає товарні якості. На деревах багато зламів, вони повалені, тому важко буде проводити такі роботи. Розробка таких ділянок вимагає особливих вимог до технологічного процесу та дотримання правил техніки безпеки" – йдеться у повідомленні.

На ділянках, де лісові насадження пошкоджені суцільно, створять нові лісові культури.

Нагадаємо, 10 лютого на Сколівщині вітер повалив дерева на трасу Київ-Чоп, а у Дрогобичі вітер повалив дерева на столітні могили на кладовищі що на вулиці Трускавецькій.                                                  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.