Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівські маршрутки

Четвер, 20 лютого 2020, 14:25

У Львові може з'явитися ще одна автобусна база АТП №1 на вулиці Зеленій

львівські маршрутки

Андрій Садовий доручив Ірині Маруняк розібратися із ділянкою на вулиці Зеленій, яка відноситься до АТП, однак її не використовують за призначенням.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати внесли зміни до ухвали про підтримку участі ЛКП "Львівелектротранс", ЛК АТП №1 та ЛКП "Львівавтодор" у проекті "Міський громадський транспорт України". Йдеться про зміни підпроектів та перерозподіл коштів на них, у межах суми, зарезервованої для Львова, у межах зазначеного проекту.

Під час обговорення питання, мер Львова Андрій Садовий зазначив, що змінами до ухвали передбачено будівництво нового автобусного депо на вул. Вернадського.

"Ми виділили земельну ділянку, всі ухвали проголосували, маємо готовий проект. Існуюче АТП фізично не помістить весь транспорт, тому нові автобуси, які ми будемо купувати, плануємо розміщувати в новому депо, на вул. Вернадського" – заявив Андрій Садовий.

Крім цього, депутат Львівської міської ради від Укропу Ігор Зінкевич зазначив, що на вул. Зеленій у Львові є ділянка, яка відноситься до АТП, однак її не використовують за призначенням, а здають в оренду. Тому Андрій Садовий доручив директорці департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Ірині Маруняк підготувати на наступну сесію чітку відповідь, що зараз знаходиться на ділянці АТП на вул. Зеленій.

"Взагалі нам треба мінімізувати будь-який пробіг автобусного транспорту, тому що ви розумієте, що зараз АТП №1 знаходиться на вул. Авіаційній, а де Вернадського, де Зелена, там ще є ближче. Якщо є можливість зекономити кошти на пальному, то треба це робити" – додав Андрій Садовий.

Зазначимо, відповідно до ухвали на будівництво нового автобусного депо для АТП №1 на вулиці Вернадцького виділили 3,5 млн євро.  Всі кошти – це кредит від Європейського інвестиційного банку.

Нагадаємо, 10 травня 2019 року виконавчий комітет Львівської міської ради видав відповідні містобудівні умови на будівництво АТП № 1 автотранспортного підприємства на вулиці В. Вернадського, біля будівлі № 193 на вул. Стрийській.

Нагадаємо, у 2018 році Львівська міськрада виділила цю земельну ділянку АТП №1 для влаштування автопарку.

Додамо, перший автопарк АТП №1 знаходиться на вул. Авіаційній.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.