Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Спорт

wek.com.ua

Середа, 28 листопада 2012, 10:10

Польща і Словаччина стануть конкурентом України в боротьбі за право проведення Олімпіади 2022

Уряд Польщі у грудні може ухвалили рішення про подачу спільно із Словаччиною заявки в Міжнародний олімпійський комітет на проведення Олімпіади-2022

 

Про це пише Gazeta Wyborcza.

"У розмовах міністр спорту і прем'єр підтримують цю ідею (проведення Олімпіади в РП - Ред.)", - повідомила газеті депутат Сейму від правлячої "Громадянської платформи" (РО), колишня польська олімпійка Ягна Марчулайтіс-Вальчак.

Попередньо відомо про те, що свої кандидатури хочуть також подати швейцарські Давос і Санкт-Моріц, норвезьке Осло, іспанська Барселона та український Львів.

"У перших трьох країнах Ігри вже були. Міжнародний олімпійський комітет прагне відкривати нові місця, а тому лобіювання польської кандидатури серед членів комітету не повинно бути важкою справою", - зазначає у своєму коментарі газеті польський сенатор від РО Анджей Персон. Він підкреслює, що у Львові Олімпіади ще не було, але "Україна зараз перебуває на такому етапі, на якому Польща була в 1990-х роках".

За інформацією Персона, Польщі на підготовку та проведення Олімпіади необхідно було б витратити до 5 млрд. злотих (понад 1,5 млрд. доларів).

Польське місто Закопане у 1999-му та 2006 роках безуспішно боролося за право проводити зимову Олімпіаду.

Проте сьогодні, як твердить часопис, успіх може бути забезпечений широкою коаліцією: відповідний лист про співпрацю у боротьбі за право проводити Ігри підписали Краків, Закопане, Малопольське воєводство та Олімпійські комітети Польщі і Словаччини.

Передбачається, що в 2022 році в місті Закопане могли б відбутися змагання у стрибках, лижних гонках та біатлоні, у Кракові - з хокею, фігурного катання, бобслею та санного спорту. Водночас змагання з деяких видів проводилися б і в словацькому місті Хопок.

Джерело: УКРІНФОРМ

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.