Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Компанії

Середа, 28 листопада 2012, 12:20

Найбільша в області селекційна ферма почала роботу у Дублянах

Найбільша в області селекційна ферма запрацювала на Львівщині у селищі Дубляни, Самбірського району.

Про це Варіанти повідомила прес-служба «Баркому».

Офіційне відкриття об’єкту відбулося наприкінці жовтня, а вже цього тижня на ферму привезли першу партію породистих свиноматок. Ініціатором створення місцевого фермового виробництва виступила львівська компанія «Барком» ( ТМ «Родинна ковбаска»).

«Наразі на нашій фермі є 182 особини свиней із Німеччини. Тварини почувають себе добре. Успішно проходять процес адаптації після довгої дороги. Ще чотири транші з привозу свиней відбудуться у грудні та січні. Частина тварин буде з Німеччини, решта – з Чехії», – розповів керівник ферми Володимир Урбан.

Загалом ферма розрахована на 2,5 тис. свиноматок. На сьогодні це найбільший у  Львівській області селекційний центр, який спеціалізуватиметься на розведені чистих ліній свиней. Щороку він даватиме більше 50 тис. свиней. А у перспективі розглядається можливість, за рахунок ферми ТзОВ «Барком», забезпечити свиноматками інші фермерські господарства, які  будуть зацікавлені у якісному  генетичному матеріалі.

 Нова ферма збудована за найсучаснішими європейськими стандартами. Відтак,  весь процес відгодівлі на об’єкті автоматизований.  Для нейтралізації неприємного запаху, облаштовані спеціальні очисні споруди.

Як розповів засновник ТзОВ «Барком» Олег Баран, на завершальній стадії проекту у області планується створити цілий комплекс ферм, який забезпечить роботою 200 місцевих мешканців. Зокрема, це Дублянська ферма (відбуватиметься процес народжування тварин), ферма у селі Мала Білина, Самбірського району (процес дорощування  свиней до 25 кілограм) та ферма у селі Брониця, Дрогобицького району (відгодівля тварин до 110-120 кг).

За словами Олега Барана, у проект зі спорудження сучасного фермерського господарства львівська компанія «Барком» інвестувала майже 70 млн. грн. Крім того, були залучені додаткові кошти на закупівлю породистих  свиней.IMG 1250IMG 1305

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.