Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

маршрутки

Понеділок, 2 березня 2020, 15:49

Львівська ОДА пропонує звільнити від оподаткування при ввезенні нових автобусів

маршрутки

Більшість автобусів, які перевозять пасажирів на Львівщині, потребують негайного оновлення.

Про це йдеться у відповіді Львівської ОДА на офіційний запит Варіантів.

Станом на 29 січня цього року, як наголосили у Львівській ОДА, середній вік автобусів, що здійснюють перевезення пасажирів на внутрішьообласних автобусних маршрутах загального користування становить 11-13 років.

Для вирішення цієї проблеми у Львівській ОДА пропонують:

- виділити кошти з державного бюджету на підтримку оновлення рухомого складу в частині компенсації відсотків на купівлю нових транспортних засобів вітчизняного виробництва при умові обслуговування ними регулярних автобусних маршрутів терміном не менше 5 років;

- ініціювати внесення змін у Податковий та Митний кодекси України в частині звільнення суб’єктів підприємницької діяльності, що здійснюють регулярні автомобільні пасажирські перевезення від сплати мита та ПДВ при ввезенні на територію України автобусів віком до 10 років включно, при умові обслуговування ними регулярних автобусних маршрутів не менше 5 років з моменту ввезення на територію України.

Також у Львівській ОДА наголосили, що ця ситуація входить у перелік найбільш актуальних питань розвитку Львівської області, які були надіслані в Кабінет Міністрів України.

 Нагадаємо, ще у серпні 2019 року перевізники Львова та області надіслали лист до президента Володимира Зеленського, у якому просять його вирішити проблеми у сфері пасажирських перевезень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.