Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

islamrf.ru

Середа, 28 листопада 2012, 15:53

Невідомі розмалювали двері театру "Альтер" та приміщення колишньої синагоги в Дрогобичі свастикою

27 листопада, ввечері невідомі на дверях дрогобицького театру «Альтер» намалювали свастику, а збоку залишили символ колишньої партії СНПУ.

 Про це "Варіанти" повідомив головний режисер театру Андрій Юркевич.

Того ж дня зображення свастики з’явилося на приміщенні колишньої синагоги в Дрогобичі, - розповів Юркевич. 

Режисер театру звернувся із заявою до правоохоронних органів. Юркевич не може пояснити чим був викликаний цей акт вандалізму. 

«Не хотілось би думати, що це пов’язано із нашою професійною діяльністю. Наш театр ставить спектаклі за творами Бруно Шульца. Ми щойно повернулися з гастролей із Польщі, де пропагували його творчість. Але це лише одна із версій того, з чим би міг бути пов’язаний цей акт вандалізму», – розповів Юркевич.

Нагадаємо, галицький письменник та художник еврейського походження Бруно Шульц народився й жив у Дрогобичі. Загинув в 1942 році від рук гестапівців. Посмертна слава Бруно Шульца — світового рівня. У вересні 2012 року в Дрогобичі відбувся 5-й міжнародний фестиваль, присвячений творчості Бруно Шульца. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.