Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

ремонт доріг на Львівщині

Вівторок, 3 березня 2020, 14:40

На Львівщині бракує коштів на ремонт доріг у гірських районах області

ремонт доріг на Львівщині

Львівська ОДА просить в уряду виділити кошти на ремонт доріг у Сколівському і Турківському районах.

Про це йдеться у відповіді Львівської ОДА на офіційний запит Варіантів.

У області бракує коштів для завершення капітального ремонту трьох доріг загального користування місцевого значення, що знаходяться на території гірських районів Львівщини.

Відтак, Львівська ОДА звернулася до Міністерства інфраструктури України та "Укравтодору" з проханням передбачити у 2020 році кошти для розбудови дорожньо-транспортної інфраструктури гірського регіону області, куди входять капітальний ремонт:

- автомобільної дороги загального користування місцевого значення О140406 Східниця – Верхнє Синьовидне (потреба у фінансуванні – 103 611,78 тис грн). Дорога проходить територією двох гірських районів та сполучає туристично-відпочинкові об’єкти сіл Східниця та Урич (тут розташований Державний історико-культурний заповідник "Тустань"), дороги державного значення Східниця – Пісочна та Київ – Чоп;

- моста на ділянці км 12+730 – км 12+870 автомобільної дороги загального користування місцевого значення О140406 Східниця – Верхнє Синьовидне (село Крушельниця) Сколівського району (потреба у фінансуванні – 42 995,06 тис грн). Міст був частково зруйнований паводком та потребує капітального ремонту;

- автомобільної дороги загального користування місцевого значення О141902 Турка – Східниця (потреба у фінансуванні – 372 178,06 тис грн). Дорога проходить територією двох гірських районів та сполучає туристично-відпочинкові об’єкти села Східниця та міста Турка, а також сполучає дороги державного значення Східниця – Пісочна та Львів – Самбір – Ужгород.

Станом на 29 січня, загальна вартість капітального ремонту дороги Східниця – Верхнє Синьовидне (на ділянці Східниця – Урич) становить 170 624,2 тис грн;  дороги Східниця – Верхнє Синьовидне (село Крушельниця) – 67 147 тис грн; дороги Турка – Східниця (на ділянках км 17+600 – км 20+600 та км 26+900 – км 35+900) – 238 531,174 тис грн.

На ремонт дороги Східниця – Верхнє Синьовидне з обласного бюджету вже виділили 49 500 тис грн, а також ще 6 000 тис грн спрямували як субвенцію на соціально-економічний розвиток окремих територій. Натомість 11 652 тис грн з бюджету Львівщини передбачили на ремонт моста у селі Крушельниця.

У Львівській ОДА наголосили, що ситуація із ремонтом цих доріг входить у перелік найбільш актуальних питань розвитку Львівської області, які були надіслані в Кабінет Міністрів України.

Нагадаємо, 13 магістральних доріг області також потребують негайного ремонту. Крім цього, цьогоріч стартує будівництво північної об’їзної дороги Львова, а у жовтні 2019 року Львівська ОДА звернулась до Львівської облради та Кабміну з проханням виділити кошти на ремонт дороги Старосамбірського району.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.