Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Лука Кріль

wz.lviv.ua

Середа, 4 березня 2020, 11:04

Холодницький каратиме Луку Кріля законом і благодаттю

Лука Кріль

НАБУ повідомило про підозру у хабарництві судді Турківського райсуду Луці Крілю.

Про це повідомила прес-служба Національного антикорупційного бюро України.

У понеділок, 2 березня, детективи НАБУ повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України ("Одержання неправомірної вигоди"), в.о. голови одного з районних судів Львівської області, якого ще у січні 2019 року спіймали на хабарництві.

Документ підписав керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

Йдеться про Луку Кріля, який вимагав хабар за сприяння у непритягненні особи до адміністративної відповідальності. 

Зазначимо, з літа 2018 року в Турківському районному суді працював тільки один суддя – Лука Кріль. Проти нього у квітні 2018 року суд вже розглядав аналогічну адміністративну справу про отримання 1 тис євро хабара, проте її закрили у зв'язку із закінченням строків притягнення цього судді до адміністративної відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння.

Влітку минлого року у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі заявляли, що не можуть передати до суду справу щодо цього судді через те, що він не хоче ознайомитися з обвинувальним актом, начебто, через хворобу.

За даними його декларації про доходи за 2017 рік, Лука Кріль заробив 208 451 грн зарплати та має 448 725 грн на рахунку у банку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.