Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

хабар

npu.gov.ua

Середа, 4 березня 2020, 12:05

На Львівщині на хабарництві затримали керівника однієї із шахт Львіввугілля

хабар

Керівник шахти продавав вугілля і отримував "відкати".

Про це повідомила прокурорка Львівської області Ірина Діденко на своїй сторніці у Facebook.

Вчора, 3 березня, правоохоронці та працівники прокуратури затримали керівника однієї з вугільних шахт Львівщини та представника фірми, які налагодили систему продажу вугілля за готівку, без належного відображення у бухгалтерському обліку, а також продажу вугілля по заниженій ціні.

За це керівник шахти отримував від покупців "відкат" у 250 гривень з однієї тонни вугілля.

"Керівник шахти налагодив системне отримання неправомірної вигоди – погоджувався продавати вугілля лише при "відкатах" собі в сумі 250 грн з кожної реалізованої тонни. Наразі маємо підстави для інкримінування 3 епізодів злочинів загальною сумою неправомірної вигоди – 27 650 грн. Решта епізодів потребують проведення додаткових слідчих дій. Проводяться 8 обшуків" – наголосила Ірина Діденко.

Відтак, прокурорами повідомлено про підозри двом затриманим: очільнику шахти – у систематичному одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України), представнику товариства, що закуповувало вугілля – у системному наданні неправомірної вигоди (ч. 2 ст. 369 КК України) 

Досудове розслідування триває, а прокурори готують клопотання про обрання мір запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, у грудні 2019 року прокурорка Львівщини повідомила, що керівники деяких шахт Львіввугілля використовували працю підлеглих для будівництва й ремонту власного житла. Також вони організовували підпільні цехи, влаштовували членів родини на керівні посади.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.