Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Руслан Рябошапка

lb.ua

П'ятниця, 6 березня 2020, 09:51

21 нардеп з Львівщини не голосував за відставку Рябошапки

Руслан Рябошапка

Верховна Рада відправила генпрокурора Руслана Рябошапку у відставку.

Вчора, 5 березня, Верховна Рада висловила недовіру генеральному прокурору Руслану Рябошапці, що має наслідком його відставку з посади. "За" проголосували 263 народні депутати.

Ініціаторами недовіри були 119 нардепів. Серед них народні депутати від "Слуги народу" (серед них жодного нардепа з Львівщини), а також обранці від "Опозиційної платформи – За життя" й нардеп Тарас Батенко з депутатської групи "За майбутнє".

З львівських нардепів відставку Рябошапки підтримали: Орест Саламаха (Слуга народу), Мар'ян Заблоцький (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу),  Ірина Верещук (Слуга народу), Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Ярослав Дубневич (За майбутнє), Тарас Батенко (За майбутнє), Андрій Кіт (Довіра).

Були присутні у залі, але не голосували: Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Павло Бакунець (Довіра).

Відсутні на пленарному засіданні: Остап Шипайло (Слуга народу), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність).

Утрималися: Євген Петруняк (Слуга народу), Андрій Герус (Слуга народу), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Олена Кондратюк (позафракційна).

Проголосували проти: Галина Васильченко (Голос), Ярослав Юрчишин (Голос), Святослав Вакарчук (Голос), Роман Лозинський (Голос), Ярослав Рущишин (Голос), Наталія Піпа (Голос).

Нагадаємо, у серпні 2-019 року Верховна Рада звільнила Юрія Луценка з посади Генерального прокурора України та призначила на його місце Руслана Рябошапку.

Додамо, раніше Верховна Рада звільнила Олексія Гончарука з посади прем’єр-міністра та проголосувала за призначення нового складу Кабінету міністрів України, який очолив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.